Benvinguts

BENVINGUTS

Aquesta pàgina naix amb el propòsit que siga un lloc d’intercanvi d’experiències, on totes les mestres i els mestres d’educació infantil tinguen cabuda.
No tenim cap pretensió que no siga estar amb contacte amb col·legues que tinguen inquietuds, que estimen la seva professió i que
dintre el seu cap hi haja sempre un raconet amb la llum encesa de les idees, per a fer feliços als seus alumnes.
Un racó per a comunicar-nos i que la nostra tasca en l’escola, traspasse les parets, a vegades humides, de les nostres classes.
Un lloc que provoque somriures al saber que el que fem, arribarà a molts xiquets i xiquetes i mestres que ni coneixem.
Un lloc per aconseguir que la nostra tasca no siga fum que es desfà i marxa a ninguna part.
Un raconet, en fi, en el que puguem entrar i trobar-nos com en la nostra casa, segurs que el que fem i transmetem i el que fan i transmeten, quedarà
entre la bona gent que es dedica a una tasca en la que els seus clients, li paguen amb l’estima que no teu preu dels xiquetes i xiquetes de infantil.

Instrucciones de participacion

Si deseas participar en el blog y publicar alguno de tus trabajos, puedes contactar con nosotros
mediante el formulario al final de la página, o enviando la información a paideia2016@gmail.com

jueves, 31 de agosto de 2017

Tabletes aspre-suau

Tabletes Aspre-Suau:

Aquest material són unes tabletes l'objetiu de les quals és treballar la discriminació tàctil. Aquest joc està format per 3 tabletes, sempre que es puga o es tinga l'oportunitat i com a preparació, el xiquet haurà de llavar-se les mans en aigua templada, per tal que els seus dits estiguen més sensibles a l'hora de tocar i sentir amb les mans. 

La tableta 1: està formada per una part de vidre i l'altra de fusta. Tracta de tocar amb els dits la part suau, la fusta, i la part aspra, el vindre. Al mateix temps que toquem, primer nosaltres com a guies per ensenyar-los com, anem dient, suau (fusta), aspre (vidre)


La tableta 2: hi han varies tires de vidre separades per espais de fusta. De la mateixa  manera que en la d'abans anem dient per cada línia que toquem, suau, aspre. Toquem d'esquerra a dreta per què es queden en el sentit de l'orientació en l'escriptura
                                                                                                                              

Y per últim la tableta 3: hi han varies tires de vidre, però aquestes diferents entre elles. Hi han 3 gradacions de vidre, baix la menys aspra i segons anem pujant la més aspra. Per començar anem dient-li al xiquet/a, aspre, més aspre, més aspre... finalitzant podem fer comparacions la menys aspra i la més aspra.



En aquesta activitat treballem els dos conceptes sensorials, aspre i suau. Han estat elaborades per tres tabletes de fusta, vernisats perquè siguen el més suaus posibles, i vidre de tres gradacions pegats amb silicona calenta. 




miércoles, 9 de agosto de 2017

lletres de vidre


Ara una de preparació de les lletres. En aquest cas, les lletres de vidre. S'utilitzen per a introduir  l'abecedari, el seu so i la grafia. Les lletres estan fetes amb vidre per tal d'aconseguir a través dels sentits interioritzar la seua forma. 

Es presenten de 3 en 3 i per cada lletra presentada la repasem en els dits unes 3 vegades repetint el so que li correspon. 

Per tal d'ampliar amb altres activitats que puguen reforçar la grafia podem fer-la en una safata amb sorra, seguidament després de repasar-la amb la lletra de vidre, o bé intentar escriure-la en pissarres individuals.




BARRES ROGES



I continuant amb la preparació per al nou curs, presente ara un material Montessori. Consta de 10 barres de fusta que sols es diferencien entre elles per la longitud, va gradant des de la més menuda a la més gran en 10 cm cadascuna, començant per aquesta mesura fins arribar a la més gran d'1 metre. 



Al ser tots del mateix color el xiquet/a sols es centra amb la longitud, aïllant així altres posibles qualitats. Aquest joc tracta de posar en pràctica la discriminació visual i tàctil i així anar ordenant des del més curt al més llarg, preparant així al xiquet per als futurs conceptes matemàtics, les nocions de números, la diferència entre l'1 i el 10...







Amb ell estem treballant també la coordinació óculo-manual, la concentració i a banda podem fer altres jocs com és el laberint, on de la mateixa manera els ordenen de menor a major fent un cargol o laberint, on podem afegir que siga el propi xiquet/a qui puga passar per dintre d'ell sense tocar ninguna barra, el que requereix equilibri, coordinació, concentració...