Benvinguts

BENVINGUTS

Aquesta pàgina naix amb el propòsit que siga un lloc d’intercanvi d’experiències, on totes les mestres i els mestres d’educació infantil tinguen cabuda.
No tenim cap pretensió que no siga estar amb contacte amb col·legues que tinguen inquietuds, que estimen la seva professió i que
dintre el seu cap hi haja sempre un raconet amb la llum encesa de les idees, per a fer feliços als seus alumnes.
Un racó per a comunicar-nos i que la nostra tasca en l’escola, traspasse les parets, a vegades humides, de les nostres classes.
Un lloc que provoque somriures al saber que el que fem, arribarà a molts xiquets i xiquetes i mestres que ni coneixem.
Un lloc per aconseguir que la nostra tasca no siga fum que es desfà i marxa a ninguna part.
Un raconet, en fi, en el que puguem entrar i trobar-nos com en la nostra casa, segurs que el que fem i transmetem i el que fan i transmeten, quedarà
entre la bona gent que es dedica a una tasca en la que els seus clients, li paguen amb l’estima que no teu preu dels xiquetes i xiquetes de infantil.

Instrucciones de participacion

Si deseas participar en el blog y publicar alguno de tus trabajos, puedes contactar con nosotros
mediante el formulario al final de la página, o enviando la información a paideia2016@gmail.com

ASSEMBLEA






Assemblea:

El caledari que hem optat per fer en aquest curs, és un caledari d'inspiració Montessori. Aquest caledari tracta de mostrar visualment tots els dies dels quals es composa el curs escolar, dividit en tres fileres segons els tres trimestres.

Cada grup de pinces d'un color representa un mes, i cada trocet de tela representa el canvi de l'estació. En el caledari està assenyalat cada mes quin és i les dades imporants en el curs, com són les festes, els aniversaris...

El funcionament és el següent: cada dia que passa l'alumne ha de donar-li la volta a la pinça, ja què per darrere no està pintada, així queden els dies que han passat del color de la fusta, i els dies que vindran del color del mes que li correspon. Com que no es marca el número del caledari, han de averiguar-lo ells contant les pinces.

D'aquesta manera perceben de manera molt visual el pas del temps, si queda molt o queda poc per acabar el trimestre, o per a les festivitats o per als seus aniversaris.



Al mateix temps tenim una safata, en què posem la data, han de buscar el dia de la setmana, el mes i l'any què estem.

Utilitzem elements naturals per tal de crear  l'assemblea com pedres, sorra, fusta...






 Després per a la llista, són ells els qui preparen en la seua pedra el seu nom, així els fem partíceps d'allò que passa a l'aula. En un principi és un company el qui passa la llista, i va colocant les pedres en una estora, per desprès anar contant-les i posant-les dins la caixa que correspon a l'escola, i al mateix temps posar-hi el número de xiquets/es que hi som. I aquells que es estan en casa en la caixa de casa, amb el número que li correspon també. D'aquesta manera treballem la serie numèrica, la quantitat, i l'associació amb els números.








Un altra forma de passar llista un poc més senzilla i ràpida és la següent: Cada xiquet prèviament ha fet el seu nom en un cartró, i el deixa en una caixeta, així que tots els matins quan entren a l'aula cadascú agafa el seu nom i el colga en la corda. L'encarregat de passar la llista, conta qui ha vingut i qui no (els noms que es queden en la caixa).





No hay comentarios:

Publicar un comentario