Benvinguts

BENVINGUTS

Aquesta pàgina naix amb el propòsit que siga un lloc d’intercanvi d’experiències, on totes les mestres i els mestres d’educació infantil tinguen cabuda.
No tenim cap pretensió que no siga estar amb contacte amb col·legues que tinguen inquietuds, que estimen la seva professió i que
dintre el seu cap hi haja sempre un raconet amb la llum encesa de les idees, per a fer feliços als seus alumnes.
Un racó per a comunicar-nos i que la nostra tasca en l’escola, traspasse les parets, a vegades humides, de les nostres classes.
Un lloc que provoque somriures al saber que el que fem, arribarà a molts xiquets i xiquetes i mestres que ni coneixem.
Un lloc per aconseguir que la nostra tasca no siga fum que es desfà i marxa a ninguna part.
Un raconet, en fi, en el que puguem entrar i trobar-nos com en la nostra casa, segurs que el que fem i transmetem i el que fan i transmeten, quedarà
entre la bona gent que es dedica a una tasca en la que els seus clients, li paguen amb l’estima que no teu preu dels xiquetes i xiquetes de infantil.

Instrucciones de participacion

Si deseas participar en el blog y publicar alguno de tus trabajos, puedes contactar con nosotros
mediante el formulario al final de la página, o enviando la información a paideia2016@gmail.com

miércoles, 5 de julio de 2017

Coneixem la terra




Aquest estiu aprofitaré per tal de preparar material per al curs que ve, introduint molts elements de la pedagogia Montessori. Aquest és un d'ells, el raconet d'Educació Còsmica.

És una àrea de cultura general, on podem trobar en ella aprenentatges de geografia, història, música, biologia...

Jo he començat preparant materials de geografia:

El primer d'ells és el globus terrestre de vidre (lija). Aquest es treballa perquè prenguen consciència del què és terra i del què és aigua. És una introducció molt senzilla i sensorial, ja què a partir del tacte poden sentir clarament els distintos continents. 

Aquest globus terreste està fet amb amb suro (poliespan) forrat amb periòdic més aigua amb cola. Una vegada eixugat, s'ha pintat en blau, unes quantes capes, i finalment pegat amb silicona les làmines vidre amb la forma dels continents



Seguidament, he realitzat el globus terrestre on descaquen els 5 continents: Europa, Àsia, Oceania, Àfrica i Amèrica (en aquest cas, s'ha diferenciat entre Amèrica del nort i Amèrica del sud).



Cadascun dels continents estan pintats d'un color diferent, per tal que puguen diferenciar-los. En aquest cas, he trobat una bola que es partia per a meitat, així que he aprofitat per mostrar dins les distintes capes terrestre de les que està formada la Terra (nucli, mantell inferior i mantell superior).

Un altre punt a favor que el globus dels continents estiga partit per la meitat, és per mostrar i fer veure als xiquets que el mapes són plans, però no significa que la Terra siga plana, sino que per a poder plasmar bé totes les zones de la Terra, aquesta es parteix per la meitat, com aquest globus terrestre.

Els colors dels continents els he usat seguint els colors dels materials Montessori:

Europa: roig
Àsia: groc
Oceania: marró
Àfrica: verd
Amèrica del nord: taronja
Amèrica del Sud: Rosa
I hem introduït l'antàrtida en blanc





Una vegada manipulat aquest globus dels continents, passem a jugar amb el trencaclosques dels continents. Gràcies a què abans se li ha explicat el perquè els mapes són plans, poden ja jugar sobre el trencaclosques posant cada continents al lloc que li correspon. En un principi es fixaran amb le globus dels continents, i desprès seran capaços de fer-ho per ells mateixos.

Una vegada dominen els continents podem introduir els noms de cadascun d'ells.

Aquest trencaclosques està elaborat amb feltre. Tots els continents estan realitzats en relleu, és a dir, està farcit de miraguà (allò que s'usa per farcir els coixins) perquè puguen palpar-lo amb més facilitat 




No hay comentarios:

Publicar un comentario