Benvinguts

BENVINGUTS

Aquesta pàgina naix amb el propòsit que siga un lloc d’intercanvi d’experiències, on totes les mestres i els mestres d’educació infantil tinguen cabuda.
No tenim cap pretensió que no siga estar amb contacte amb col·legues que tinguen inquietuds, que estimen la seva professió i que
dintre el seu cap hi haja sempre un raconet amb la llum encesa de les idees, per a fer feliços als seus alumnes.
Un racó per a comunicar-nos i que la nostra tasca en l’escola, traspasse les parets, a vegades humides, de les nostres classes.
Un lloc que provoque somriures al saber que el que fem, arribarà a molts xiquets i xiquetes i mestres que ni coneixem.
Un lloc per aconseguir que la nostra tasca no siga fum que es desfà i marxa a ninguna part.
Un raconet, en fi, en el que puguem entrar i trobar-nos com en la nostra casa, segurs que el que fem i transmetem i el que fan i transmeten, quedarà
entre la bona gent que es dedica a una tasca en la que els seus clients, li paguen amb l’estima que no teu preu dels xiquetes i xiquetes de infantil.

Instrucciones de participacion

Si deseas participar en el blog y publicar alguno de tus trabajos, puedes contactar con nosotros
mediante el formulario al final de la página, o enviando la información a paideia2016@gmail.com

miércoles, 31 de enero de 2018

Estores-Montessori

En l'escola infantil d'Altea, hem optat per una metodologia activa i participativa, centrada en els ritmes individuals del nostre alumnat, deixant que siguen ells qui vagen marcant el seu creixement i desenvolupament, però sempre siguent conscient de les seues capacitats i limitacions. És per aquest motiu que la nostra pedagogia està inspirada en la metodologia que en el seu dia va desenvolupar Maria Montessori.

Portem 3 mesos com a escola, i ara que els/les alumnes s'han adaptat, els coneixem, ens coneixen i hem establert una sèrie de normes per tal de conviure junts i en harmonia (a hores d'ara es continua i sempre es tenen en compte), hem començat a dur activitats que ens permeten desenvolupar aquest tipus de metodologia.



Una d'elles i molt significativa és el jugar damunt les estores. Cada joc és especial, diferent, i s'ha de tindre molta cura, és per aquest motiu, que per tal que no es faça malbé usem les estores per posar els jocs damunt d'elles. A més una altre avantatge, és que ens permet delimitar l'espai de joc i treballar la psicomotricitat, a través de l'activitat de desplegar i plegar l'estora, en la treballen un grup muscular important. A banda d'açò els xiquets/es tenen cura de guardar cada joc que hi ha dins d'ella i de recollir l'estora com cal, fomentant així un espai a l'aula harmoniós i ben ordenat, cosa que fa crear en ells uns hàbits d'ordre i aconseguir en l'aula un ambient més relaxant (sempre que aconseguim que ho facen... encara estan en procés!)








Amb elles treballem diversitat de jocs, que poc a poc aniré desenvolupant. Tots ells permeten desenvolupar objectius com:











- Desenvolupar la psicomotricitat fina.
- Adquirir hàbits i rutines.
- Desenvolupar la lògica
- Desenvolupar la conceptes matemàtics.
- Fomentar el desenvolupament sensorial (vista,     oïda, olfacte, tacte)
- Adqirir ordre
















Totes aquestes activitats, són possibles realitzar-les des de ben xicotets, quan ja comencen a adquirir una independència en els desplaçaments i la coordinació dels moviments estan més desenvolupats, aprenent per imitació i amb les correctes explicacions per part dels adults.


El joc és generalment individual, ja que es troben en l'etapa que Piaget anomenà Joc Individual, perquè dificilment es posen d'acord alhora de jugar junts, encara que hi ha moments en l'aula que es busquen uns als altres, i des de l'escola intentem crear hàbits de companyerisme i ajuda conjunta, per tal d'educar cap al respecte, solidaritat i la Pau.

sábado, 20 de enero de 2018

Conte: de quin colors són els besos?









 Aprofitant que ja està prop el dia de la Pau, i diringint-nos a l'edat de 0 a 3 anyets, hem decidit tot l'equip educatiu  fer una adaptació del conte DE QUIN COLOR SÓN ELS BESOS?

Volíem treballar algún concepte que fóra interioritzat pels xiquets/es d'estes edats, i què millor que educar en l'afecte, i com demostrem l'afecte? amb besos, molts besos, de tots els colors! però Mini-Moni, protagonista del conte es fa un bon embolic... de quin color són els besos? rojos? verds? blancs?...




Hi ha besos de tots els colors!


Per tal de fer possible un dia tant bonic com fou aquest, el personal posà tot el seu esforç, cadascuna en la seua aula treballà el compte durant tota la setmana, treballaren les mostres d'afecte, i el respecte. A més dos de les nostres artistes organitzaren el contacontes de manera molt motivadora i molt visual, fent participar als nens i nenes en el seu relat.








També, tinguérem la sort de què pogueren participar una de les mares de la pàgina de Facebook i Instagram, Madreando, que ens elaborà a la nostra Mini-Moni, molt dolceta i que ens acompanyarà al llarg de la setmana de la Pau, per tal que no ens oblidem mai, que a tots ens agrada que ens tracten bé, volem besades, no actes dolents!







Racó de l'art









En aquest cas, estem parlant d'una Escola Infantil de 0 a 3 anys, però perquè no educar a través de l'art! és tant divertit! aquesta fou part dels alumnes de 2 anyets, seu passaren bomba.








Aprofitant que les aules són menudes i el hall es molt gran, s'organitzà un raconet per tal d'utilitzar-lo com espai d'art i d'exposició dels seus treballs. Així doncs, utilitzàrem els vidres que donen al carrer per montar aquest racó, ja que si se n'ixen del paper pot ser netejat adequadament i sense cap esforç. A més és una zona molt lluminosa, en la qual estem quasi a l'aire lliure realitzant les tasques artístiques.









Les obres artístiques no deixaren indiferent a ningú, UNA PERFECTA IMPERFECCIÓ!

Fou un moment en què tots gaudiren i amb el qual estem treballant:

- El llenguatge artístic.
- La creativitat.
- La manipulació dels materials artístics.
- L'experimentació de colors.
- Saber compartir materials i espais.
- Adquisició d'experiències