Benvinguts

BENVINGUTS

Aquesta pàgina naix amb el propòsit que siga un lloc d’intercanvi d’experiències, on totes les mestres i els mestres d’educació infantil tinguen cabuda.
No tenim cap pretensió que no siga estar amb contacte amb col·legues que tinguen inquietuds, que estimen la seva professió i que
dintre el seu cap hi haja sempre un raconet amb la llum encesa de les idees, per a fer feliços als seus alumnes.
Un racó per a comunicar-nos i que la nostra tasca en l’escola, traspasse les parets, a vegades humides, de les nostres classes.
Un lloc que provoque somriures al saber que el que fem, arribarà a molts xiquets i xiquetes i mestres que ni coneixem.
Un lloc per aconseguir que la nostra tasca no siga fum que es desfà i marxa a ninguna part.
Un raconet, en fi, en el que puguem entrar i trobar-nos com en la nostra casa, segurs que el que fem i transmetem i el que fan i transmeten, quedarà
entre la bona gent que es dedica a una tasca en la que els seus clients, li paguen amb l’estima que no teu preu dels xiquetes i xiquetes de infantil.

Instrucciones de participacion

Si deseas participar en el blog y publicar alguno de tus trabajos, puedes contactar con nosotros
mediante el formulario al final de la página, o enviando la información a paideia2016@gmail.com

domingo, 29 de abril de 2018

importància de la natura


Des de l'escola hem de tindre en compte també educar cap al respecte de la natura, i és per aquest motiu que des de que iniciàrem curs, cada aula té una planta, la qual han de tindre cura d'ella. Al tractar-se d'una Escola Infantil, hem de tindre present les seues edats i les seues capacitats, però no per ser xicotets hem de eliminar aquesta activitat, ja que des de tempranes edats podem proporcionar-los ambients bonics i cuidats, i ja és qüestió de l'adult qui tinga cura d'ella. Poc a poc segons vagen tenint més autonomia i siguen més capaços, podem anar fent-los partíceps a ells en la seua cura.
 El procés a l'hora de netejar la planta és com es veu en les fotos pulveritzar amb aigua una fulla i amb coto-en-pèl anar rentant fulla a fulla, per tal que llevar-li a la planta la pols i puga respirar bé. És una activitat en la qual requereix tindre molta sensibilitat per tal de no trencar les fulles, posant una mà baix de la fulla per aguantar-la i l'altra amb molta cura passar-li el coto-en-pèl. Requereix concentració i aporta tranquilitat a qui la renta.






Es tracta de crear una sensibilitat cap a la natura, saber apreciar la seua bellesa, i valorar allò que ens proporciona tenir elements naturals al nostre voltant. Conscienciar des de ben xicotets la gran importància de la natura i tindre una relació estreta amb ella.


El pròxim projecte planificat tant per l'escola com per les famílies és fer un xicotet hort escolar amb plantes aromàtiques de moment. Les plantes que hem escollit han sigut: Romer, lavanda, timonet, herba-sana i jolivert. Hem escollit aquestes plantes per la seua fortalesa, i perquè permet desenvolupar el sentit del olfacte i proporcionar-los així estímuls sensorials. La idea és de crear un pati amb elements reciclats, i dins de rodes plantar aquestes plantes. En breu mostrarem el resultat! de moments ja sols les plantes els han fascinat!




No hay comentarios:

Publicar un comentario